Biografi

Biografi

Kreativitet är min ledstjärna!
Lite kort om mig: 
Jag är född år 1963 i Callao, hamnstaden till Perus vackra huvudstad Lima.
Min mor och far skiljde sig när jag var fem år och några år senare träffade min mor den svenske vvs-ingenjören Rolf Nordell i Lima och det mötet ledde till att jag hamnade i Sverige. Vi flyttade till Stockholm år 1972 och hela min resterande uppväxt tillbringade jag i mitt nya hemland. Jag har gått kurser i ritteknik, perspektivlära och skuggteknik på Åsö gymnasium. Åren 1990 till 1992 gick jag en kurs i reklamillustration på RMI-Berghs reklam och marknadsföringsinstitut. 1991 träffade jag konstnären Sven Arne Hökenström, som då hade sin ateljé i Sundbyberg, och vårt kreativa umgänge ledde till min första separata utställning på Café Spader oktober 1992.  Samma år skaffade jag min första ateljé hos konstnärinnan Ulrika Thorén på Södermalm Sthlm.
Via "Höken" kom jag i kontakt med flera kreativa och impulsiva konstnärer och umgänget med dem ledde till flera gemensamma utställningar runt om i staden! 
År 1993 - 1994 gick jag kurser i kroki, oljekroki och klassisk oljemålning på Stockholms konstskola, som då låg vid Odenplan. I oktober 1995 följde jag med en tjugomanna konstnärsgrupp till Paris för en två-veckors utställning på Gallerie de Nesle. Mellan 1998 - 2002 genomförde jag tre samlingsutställningar i Göteborg. I Stockholm har jag haft ett trettiotal utställningar (se under fliken "Utställningar"), bland annat ställde jag ut mina "Grottmålningar" inspirerade från Altamira i T-banan Odenplans konsthall.  Jag har haft med målningar och beställningar till tv-program, ex Tre kronor, och utfört en mängd väggmålningar på caféer, restauranger, hårsalonger och diverse företag.

Våren 2013 debuterade jag med en egen självbiografisk roman med titeln; "Vodka & Hubba Bubba". Romanen handlar om de sista åren i Peru och de första i Sverige. Biografin sträcker sig mellan åren 1968 och 1975 och finns att beställa på näthandeln bland annat hos Adlibris. Nu har jag påbörjat en fortsättning på denna biografiska skildring av mitt liv och den nya romanen går under arbetsnamnet; "Utan broar faller Stockholm" och utspelar sig under 80-talet. 
Sedan år 2000 har jag också hållit på med ett stort fantasyprojekt kallad "Hippis, vår tvillingplanet" (se under min Design) och därför ägnar jag mig nu åt att måla miljöer, landskap och figurer till de 9 böcker som är planerade för detta jätteprojekt!

Jag har numera min studio hemma i Telefonplan och en ateljéfilial på fritidshuset ute på Lisö.

******************  

I Paris oktober 1995
Jag var med en grupp om 20 konstnärer som ställde ut tillsammans på Gallery du Nesle och en av kollegerna tog denna bild på mig med en av mina tavlor på bron över floden Seine.
*******************************  

"Planeten Hippis"
Projekt: Hippis, sagan om vår tvillingplanet 
(mer i bloggen "Hippis")

Akryl på papper, bearbetat med Photoschop


*******************************

Utställningar år för år
(påbörjad, ej färdig- eller sammansställt)

1992: Debututställning "Expo-92" på Café Spader Stockholm, oktober

1993: Utställning tillsammans med Peter Nordmark på Galleri Praxis Södermannagatan. "En annorlunda utställning" Wasa-Försäkringars lokal på Kammarkagatan, tillsammans med Peter Nordmark, Maggan Selin och Kerstin Pettersson (P4 var där och intervjuade oss). Chilifest på Gröna Lund (Graffiti-utställning) tillsammans med Höken september. Galleri Reys tillsammans med fotografen Mats Hentze, Nytorgsgatan, Öppna kanalen sände 15 min.


1994: Utställning på Frisersalong COM Birger Jarls passagen. Utställning på restaurang Den Andalusiska hunden, Kungsbroplan. Sommarutställning på Kaffegillet i Gamla stan. Utställning med Peter Nordmark på Galleri 1 Lilla nygatan 10 i Gamla stan, oktober.
  
1995: Fönsterdekoration i Dekorima, hörnan Sveavägen/ Olof Palmes gata. Beställning från SL-Buss, fyra tavlor på masonitplatta. Utställning i ateljén (Studio 12 Kungsholmsgatan 12 Stockholm). Paris-utställningen Gallerie de Nesle (Rue de Nesle) oktober (se bild ovan). Utställning "Konst i underjorden" med Höken och Tomas Sidebranth Pool Gallery i stationen Odenplan (fd Spårvägsmuseum).
Artikel i SL-Direktsidan i tidningen Metro nov 1995


1996: Jan: Utställning på restaurang Kransens krog Midsommarkransen. Feb: utställning på Föreningsbankens huvudkontor Grev Turegatan Stockholm. 
Sept: Utställning på restaurang Studion St Eriksplan Stockholm.
Jag tillsammans med restaurangägaren Lakkis, rest Studion sept 1996

1997: Feb: Utställning "Nysurrealism" på Café Gli Angelini Kungsholmen. 
Mars-april: Kransens krog Midsommarkransen (rekordförsäljning*). Lansering av Sapospelet (andinsk sällskapsspel). Sept: Utställning restaurang Studion. Katalog A4-format i färg i 1000 exemplar finansieras mot 4 tavlor. 

1998: Feb: Utställning "Nyfiken?" på Galleri Domino Göteborg tillsammans med Liselott Åkerstöm. April: "Målare på bussresa i kulturhuvudstaden" en dokumentär om mig på Svt´s Mosaik, programledare Alexandra Pascalido. Oktober: "Altamira" en hyllning till konsten 30 000 år! utställning med mina grottmålningar på Gallery Pool Odenplan (utsålt!). Dec: Julutställning på Galleri Fridh Norrtullsgatan Stockholm.1999:
2000:
2001:
2002:
2003:
2004:
2005:
2006:
2007:
2008:
2009:
2010:
2011:
2012:
2013:
2014:
2015:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar